Toolbar
  • Rubrieken

Boekhouding Wiki

Boekhouding Wiki | Werk

15 artikelen

Iedereen is weleens opzoek naar een extra zakcentje. En niet een baan waar je elke dag zoet mee bent. Nee, gewoon een baantje waar je af en toe voor moet/kunt werken. Zoiets noem je een bijbaan. Het woordenboek duid het woord bijbaan als volgt: baantje naast de hoofdfunctie. De betekenis zegt het natuurlijk al. Niet je hoofdbaan, maar je baantje ernaast. Veel jongeren hebben dus ook naast hun school en andere activiteiten een bijbaan. Ook voor ouderen zijn bijbaantjes geschikt. Zij willen naast bijvoorbeeld hun huisvrouw/man positie of hun hoofdbaan ook nog een extra baantje erbij.

Voor jongeren De meeste ouders willen dat jongeren naast hun school en buitenschoolse activiteiten zelf ook werken. Dit is onder andere goed voor hun sociale ontwikkeling. En zo leren jongeren ook vaak beter met geld om te gaan. Voor sommige jongeren is het ook de normaalste zaak van de wereld om op hun ouders zak te leven. En daarbij krijgen ze ook nog eens zakgeld en geven dit meteen uit. Dit is natuurlijk niet helemaal gewoon. Het is goed om uw kind aan het werk te zetten al is het maar een zaterdag middag baantje.

Het is ook niet alleen makkelijk voor uzelf, hierdoor zult u uw kind minder geld hoeven geven. Het is ook erg goed voor hun omgang met verschillende soorten mensen. Stel uw kind werkt in een kleding winkel, vaak komen daar verschillende soorten mensen die veel van een kind verwachten. Zo wordt vaak het geduld van uw kind op de proef gesteld, omdat veel mensen slordig met kleding omgaan.

Voor sommige mensen is het ook heel normaal om de kleding op de grond te gooien, als u kind dat net allemaal netjes heeft opgehangen. Kan dit nog weleens tot ergernis lijden. Ook leren de meeste kinderen hierdoor beleefd te zijn tegen andere/ oudere mensen. Dit zijn ze natuurlijk wel tegen opa en oma, maar tegen onbekende oudere mensen gaat dit nog weleens fout.

Als kinderen in de puberteit zijn kunnen veel kinderen onzeker zijn tijdens die tijd. Een bijbaantje kan hier ook veel aan veranderen.

In het begin is het nog weleens moeilijk om de draai te vinden binnen bij hun nieuwe bijbaan, maar zodra ze er een beetje gewend zijn zal alles stukken makkelijker zijn. Dan gaan ze meer plezier krijgen in hun werk, leren ze met geld omgaan en bevordert hun ontwikkeling in onze samenleving.

Een bijbaan zoeken is dus nog zo gek nog niet. Aan het werk kun je vrijwel overal. Denk aan supermarkten, slagers, speelgoedwinkels, kledingwinkels, de markt, krantenwijk, bloemenwinkels etc. Hier kunt u bijbanen vinden voor uw kind. Eigenlijk moeten ze zelf even op zoek gaan naar de geschikte bijbaan voor hun zelf, dit motiveert hun meer om aan de slag te gaan.

Voor ouderen Mocht u een bijbaantje voor uzelf zoeken, kunt u ook bij ons terecht voor informatie Dit kan natuurlijk in de schoonmaak zijn maar ook bij de post. Een extra zakcentje voor bijvoorbeeld de huishoudpot kan natuurlijk bij niemand kwaad. Dus mocht u een bijbaantje voor uzelf of voor uw kind zoeken. Zoek dan zeker even bij ons, want wij hebben voor iedereen wel wat in de aanbieding! Meld je nu gratis aan en ontvang een mail voor elke nieuwe bijbaan of vakantiebaan die voldoet aan uw wensen!

Bedrijven hebben vele taken die mensen moeten volbrengen en functies die mensen kunnen hebben. Wanneer een persoon zo’n functie heeft en er betaald voor krijgt, noemen we dat een baan. Een baan kan vakkenvuller zijn in een supermarkt, of een leidinggevende zijn in een groot bedrijf. Wanneer u meer dan 12 uur werkt, kan u uw werk als een baan beschouwen. Er zijn verschillende sectoren waarin u een baan kan verkrijgen en er zijn heel erg veel opties en richtingen die u op kunt gaan. Om een baan te verkrijgen moet u een sollicitatiebrief versturen of een sollicitatiegesprek houden met het bedrijf waar u wilt gaan werken. Daarnaast moet u een curriculum Vitae opstellen en versturen naar het bedrijf waar u wilt werken.

Er zijn veel verschillende soorten banen. U kunt een parttime baan nemen of een fulltime baan. Bij een fulltime baan werkt u 36 tot 40 uur in de week en ongeveer 8 uur per dag. Bij een parttime baan werkt u minder uren, waardoor u meer tijd heeft voor bijvoorbeeld uw gezin, hobby’s andere banen enzovoort. Ook is er thuiswerk, wat betekent dat u vanuit uw huis aan bedrijven uw verdiensten kan leveren. Dit komt meestal ter sprake wanneer iemand werk samen met het gezin wil combineren. U kunt ook vrijwilligerswerk doen. Dit betekent dat u diensten verleend zonder economische verlangens.

Als u opzoek gaat naar een baan, is het belangrijk om te kijken naar een aantal onderwerpen. Uw opleiding kan u bijvoorbeeld bevoorrechten op een baan. Als u een opleiding in de zorg heeft afgerond, dan maakt u veel meer kans dan iemand die niet in de zorg heeft gestudeerd. Het niveau van uw opleiding is ook zeer bepalend voor welke functie u kunt vervullen en hoe hoog uw salaris zal zijn. Naast uw opleiding kunt u ook naar uw werkervaring kijken. Als u bij een bedrijf wilt werken en u heeft daarvoor bij een gelijksoortig bedrijf gewerkt, dan maakt u meer kans om daar aangenomen te worden. Ook interesses spelen een belangrijke rol bij het zoeken van een baan. Wanneer u totaal geen interesse hebt in een baan, dan zal dat ten kosten gaan van uw motivatie en inzet. Dit zorgt ervoor dat uw arbeid minder efficiënt wordt verricht.

Het is belangrijk om te kijken of het bedrijf waarbij u gaat werken dichtbij uw thuis is. De reiskosten worden bijna altijd vergoed, maar als u een lange nachtrust wilt, dan kunt u beter een baan of bedrijf in uw omgeving zoeken. Sommige bedrijven zoeken alleen mannelijke of vrouwelijke werknemers, maar de meeste banen zijn zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt. Wanneer u langer bij hetzelfde bedrijf werkt kunt u een hogere functie binnen dat bedrijf bemachtigen. Zo kunt u bijvoorbeeld van callcenter medewerker omhoog klimmen naar teamleider. Het verkrijgen van een hogere functie betekent meestal een hoger salaris, maar ook meer verantwoordelijkheid. Wanneer u dus een baan heeft gevonden betekent dit niet dat u hetzelfde werk voor altijd zal moeten uitvoeren. Vaak moet u klein beginnen om uiteindelijk groot te worden. Uw visie is daarom ook belangrijk.

Een slechte collegiale relatie kan een leuke, afwisselende baan doen lijken in een vreselijke baan.
Wanneer je problemen hebt op het gebied van een slechte collegiale relatie, die te wijten is aan onduidelijke takenverdeling, onvoldoende bekwaamheid of simpelweg door mentaliteitsverschillen tussen collega's onderling, dan is het tijd om in te grijpen en om je communicatieve vaardigheden te bewijzen.

In plaats van dat u 8 uur per dag, 40 uur per week werkt, werkt u minder uren en heeft u meer tijd over voor andere dingen. Als u minder dan een normale werkweek, of 36 tot 40 uur per week werkt, maar meer dan 12 uur werkt, dan werkt u parttime. Parttime is dus het in deeltijd werken. De redenen om een parttime baan te nemen zijn heel verschillend. Het gezin, hobby’s en meerdere banen zijn veel voorkomende redenen, maar ook omdat bijvoorbeeld uw functie of het bedrijf waar u werkt geen extra werkuren te bieden heeft.

U hoeft niet altijd thuis te werken of altijd op het kantoor te zitten. U kunt een deel op het kantoor werken en een deel thuis doen. Meestal wordt hier ook gesproken van parttime werk. In ieder geval als u minder werkt dan een volledige werkweek. Dan kan er inderdaad gesproken worden van parttime werk. Er is ook bijvoorbeeld een website, namelijk parttimewerk.nl. Hier kunt u heel veel informatie vinden over parttime werk. Maar ook op deze website is natuurlijk meer informatie erover te vinden.

Laten we het eens kort en bondig doornemen en bekijken. Wellicht bent u zelf ook wel op zoek naar parttime werk. Dit is dan misschien wel de uitkomst om ook online op zoek te gaan naar parttime werk. Het is natuurlijk eerst verstandig om te kijken naar welk werk u het leukst zou vinden om ook daadwerkelijk te doen. Ook als het om parttime werk gaat. En wat is eigenlijk de keuze dat u ervoor kiest om parttime werk te gaan verrichten. Dat zijn allemaal leuke uitdagingen waar u zelf voor zou gaan kunnen kiezen. Heel veel succes met het vinden van leuk en passend parttime werk.

De tijd dat u voor solliciteren de deur uit moest is min of meer verleden tijd. Waarom min of meer? Wel, het mag dan wel mogelijk zijn om het sollicatieproces deels via het internet te kunnen doorlopen, in de meeste gevallen zal er u alsnog gevraagd worden om langs te gaan bij het bedrijf waarbij u aan de slag wil om u voor te stellen. Het blijft voor de werkgever immers belangrijk dat hij ten minste één keer persoonlijk contact heeft gehad met de potentiële werknemer om te zien wie er nu echt voor hem wil komen werken. In dat opzicht is er door de jaren heen nog maar weinig veranderd. De indruk die iemand maakt in het echte leven is immers niet te vervangen door een online applicatie of zelfs door een telefoongesprek. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Een vacature is een onvervulde arbeidsplaats op de arbeidsmarkt, binnen een bedrijf, een organisatie of een overheidsdienst die open staat voor werkzoekenden.

Vacatures verschijnen als advertenties in bijvoorbeeld kranten, tijdschriften, personeels- en vakbladen, in de etalages bij uitzendkantoren en op internet. Met de toename van de werkloosheid in Europa vanaf de jaren zeventig van de 20e eeuw zijn voor vacatures aparte secties of bijgevoegde katernen ontstaan. Met de komst van het internet einde de jaren '90 zijn er ook talrijke vacaturesites in het leven geroepen.

Wanneer een vacature wordt vervuld, wordt ze als een (tijdelijke) betrekking tot de werkgelegenheid gerekend door bureaus voor nationale statistiek.

Vooraleer een vacature verschijnt, wordt doorgaans door de organisatie waarbinnen de vacature is ontstaan, nagegaan of de leemte intern kan worden ingevuld.

Uit onderzoek blijkt dat een recruiter binnen 15 seconden (!) beslist of hij je wel of niet aanneemt. Overdreven? Misschien, maar de eerste twee à drie minuten van een gesprek zijn cruciaal: never forget that first impression… Of je nu een imposante CV hebt of niet, je moet van te voren weten hoe je je presenteert, overkomt en jezelf verkoopt. Overigens, je kunt nog zo sympathiek en kundig overkomen, als je niets weet over baan en bedrijf sla je alsnog een modderfiguur.

De basis voor een succesvolle presentatie én een vlot sollicitatiegesprek leg je door je goed voor te bereiden en zelfvertrouwen te hebben. En uit te stralen. Het één houdt vaak nauw samen met het ander. Hier lees je hoe je de basis legt voor een succesvol gesprek.

Een stage is het langsgaan bij een bedrijf of instelling en een werkervaring opdoen. Dit is een middel wat scholen gebruiken om de theorie die de leerlingen geleerd hebben in praktijk te brengen. Op het MBO moeten de studenten verplicht stage lopen om zo meer inzicht op hun misschien wel toekomstige beroepen te krijgen. Niet alleen lopen de studenten rond in het gebouw en observeren ze, maar ze moeten een taak of een functie binnen het bedrijf waar ze stage lopen verrichten.

Zo kunnen de studenten alles wat ze geleerd hebben in praktijk brengen. Ook werklozen kunnen een stage volgen, met het doel om werkervaring op te doen, zodat ze zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. Een stage wordt ook wel beroepspraktijkvorming genoemd.

Er zijn vele soorten stages in Nederland. De snuffelstage is een stage die zich richt op het informeren van de student over het bedrijf, maar is niet direct gericht op het verkrijgen van beroepsbekwaamheden. De snuffelstage richt zich eerder met het kennis laten maken met bepaalde elementen van beroepen, zodat de student beter kan nadenken over wat hij of zij wilt gaan studeren. De student zal ook meer over collegialiteit te weten komen. Een snuffelstage wordt meestal uitgevoerd door het secundaire onderwijs, oftewel door middelbare scholen.

Een werkstage is een stage opgericht voor werklozen waarbij de werkloze, met behoud van zijn of haar uitkering, werkervaring opdoet bij een bedrijf om zo weer zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. Meestal zorgt een re-integratie bureau, een bureau die werklozen weer aan het werk zet, dat er een stageplek voor de werkzoekende gevonden wordt. Het kost geen geld voor de werkloze om stage te lopen, maar de werkloze krijgt ook geen salaris. Deze procedure duurt ongeveer 3 tot 6 maanden.

Curriculum Vitae (CV) is de Latijnse benaming voor 'levensloop'. Je CV is een logboek van je maatschappelijke leven. Puntsgewijs, systematisch en overzichtelijk beschrijf je je persoonlijkheid, capaciteiten, personalia, opleidingen en werkervaring. Daarmee is het zowel voor jou als voor werkgevers hét document op weg naar een nieuwe baan.
Als je het goed doet, is je CV dynamisch. Iedere cursus en ervaring vermeld je - hoe onbelangrijk het ook lijkt. Anno nu is het bovendien van belang je persoonlijkheid te beschrijven. Wat zijn je IQ en sterke eigenschappen? Veel werkgevers werven tegenwoordig meer op persoonlijkheid dan op kennis en kunde.

Bij iedere fase in je loopbaan hoort een ander type CV. Eén ding hebben ze gemeen: ze moeten duidelijk, informatief en overzichtelijk zijn. Hieronder vind je beschrijvingen hoe je een CV maakt en voorbeelden.

Hoe maak je een CV?
Je CV is geen standaarddocument. Pas de inhoud aan de gevraagde vacature aan. Let op de eisen die in de advertentie worden gesteld. Speel erop in, maar overdrijf niet.

Als je besluit je CV online te versturen, informeer dan eerst in welk formaat en in welk bestand ze je CV willen ontvangen.

Overbodig op te merken, maar toch: zorg voor een verzorgd geheel. Geen type- of spelfouten en draai of schrijf ieder CV opnieuw uit. Maak het, als het even kan, niet langer dan twee kantjes. Prettigst voor een recruiter is één A4'tje.

Wanneer u 36 tot 40 uur per week werkt, dan wordt er gesproken van een fulltime baan. Meestal wordt er bij fulltime werk 8 of 9 uur per dag gewerkt. Ook zit u ’s ochtends tot ’s avonds op het werk. Fulltime werk komt veel voor bij leidinggevende personen, maar ook bij heel veel ander werk natuurlijk.

Steeds meer mensen gaan fulltime werken. Ook steeds meer vrouwen natuurlijk. Vroeger waren de vrouwen degenen die het huishouden verzorgden en die ook er voor de kinderen waren. Tegenwoordig is dat natuurlijk nog steeds zo, maar zijn er ook steeds meer gezinnen waar de ouders allebei fulltime aan het werk gaan. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van fulltime werken?

Als u fulltime gaat werken is er eigenlijk één groot voordeel. U kunt namelijk veel meer doorgroeien in uw functie. U hebt natuurlijk dan vijf dagen per week de tijd en vijf lange werkdagen om door te kunnen groeien in uw functie. U kunt laten zien wat u kunt en wat u zeker waard bent. Het is dan wel slim om een bedrijf te zoeken waar de doorgroeimogelijkheden natuurlijk ruim aanwezig zijn. Dan is fulltime werken echt ideaal, misschien ook wel voor u.

Een ander belangrijk voordeel is dat u recht heeft op extra zekerheden als een 13de maand en meer vakantie toeslag.

Eerst is het dan slim om te kijken wat u nu leuk werk lijkt om te doen. Wat is de opleiding die u hebt gedaan en wat zijn de mogelijkheden en hoe ziet u eigenlijk uw toekomst? Dan kunt ook op verschillende websites op zoek gaan naar interessant en leuk fulltime werk. Anders kunt u altijd elke dag verder op deze website rond gaan kijken.

Als u een bedrijf heeft gevonden en daar wilt werken, dan moet u solliciteren. Solliciteren is het contact zoeken met een werkgever. Het doel van solliciteren is het presenteren van uzelf, zodat u wordt aangenomen voor de baan waarvoor u solliciteert. Solliciteren kan op drie manieren, afhankelijk van het bedrijf waar u gaat solliciteren. U kunt schriftelijk solliciteren of via de email, telefonisch solliciteren of in persoon solliciteren. Als het laatste het geval is, dan gaat u op sollicitatiegesprek.

Voordat u op sollicitatiegesprek kan, moet u een sollicitatiebrief sturen naar het bedrijf waarvoor u wilt werken. Hierin moet uw motivatie staan en uw curriculum Vitae. Het kan zijn dat u meer informatie moet geven over bepaalde onderwerpen, zoals werkstages, referenties en werkgeverservaring. Na het schrijven en versturen van de brief of email ontvangt u een ontvangstbevestiging. De toekomstige werknemer of baas bekijkt vervolgens alle binnengekomen sollicitaties en selecteert daaruit de mensen die hij of zij het meest geschikt vindt. De mensen die worden geselecteerd, mogen op sollicitatiegesprek komen.

Een sollicitatiegesprek is een gesprek tussen u en uw toekomstige baas of werkgever. Meestal begint het gesprek over de normen en waarden van het bedrijf, maar het Curriculum Vitae van de sollicitant is meestal de basis van het gesprek. Zo kan uw toekomstige werkgever of baas zien wat voor ervaring u heeft en of deze baan bij u past. U moet uzelf gaan presenteren en u moet uw motivatie en enthousiasme laten zien.

Vaak is spontaniteit en eerlijkheid belangrijk tijdens een sollicitatiegesprek, maar er zijn een aantal vragen waar u van te voren goed over na moet denken, voordat u het sollicitatiegesprek aangaat. Één van de meest gestelde vragen is: ‘Waarom wilt u bij ons werken?’ Hierbij kan u denken aan wat voor arbeid u gaat verrichten en wat u motiveert. Ook zal er naar uw sterke en zwakke punten gevraagd worden en waar u wel en niet goed in bent.

Bepaalde bedrijven kiezen ervoor om meerdere gesprekken te voeren met de sollicitanten en dat er sollicitanten afvallen. Het kan ook zijn dat u een assessment moet volgen. Dit is een beoordelingsprogramma dat sommige sollicitanten en werknemers moeten volgen om voor een bepaalde functie te worden aangenomen of om te bepalen of bepaalde sollicitanten over ontwikkelbare talenten beschikken. Een assessment bestaat uit verschillende testen, rollenspellen en simulaties. Hoe een assessment is opgebouwd en hoe het verloopt, ligt aan het bedrijf waar u solliciteert. Meestal zijn er intelligentie- en persoonlijkheidstesten die de sollicitanten moeten maken. Daarnaast komen vaak groepsvaardigheidstesten, stressbestendigheidtesten en soms ook werksimulaties van toepassing.

Tijdens het sollicitatiegesprek kan uw toekomstige werkgever of baas aangeven dat hij of zij genoeg weet. Meestel krijgt u een aantal dagen later een brief of wordt u gebeld waarin wordt verteld of u bent aangenomen of niet. Het komt ook voor dat uw toekomstige baas of werkgever aan het einde van het sollicitatiegesprek laat weten dat u al bent aangenomen. Zolang u maar gemotiveerd bent en laat blijken dat u de juiste persoon bent voor de baan, dan wordt u zeker aangenomen.

Tip: lees je tekst woord voor woord van achteren naar voren - dé manier om tikfouten te achterhalen.

Misschien komt u net van school of wie weet heeft u wel reeds gewerkt maar bent u door omstandigheden zonder werk komen te zitten. In dat geval zult u er rekening mee moeten houden dat u opnieuw zult moeten gaan solliciteren. Het is natuurlijk niet leuk om uzelf opnieuw te moeten verkopen, maar het kan wel nieuwe deuren voor u openen en misschien zelfs de toegangspoort zijn tot een interessante en boeiende job met doorgroeimogelijkheden. Er dient een beetje inspanning gedaan te worden om bij het juiste bedrijf aan de slag te kunnen, maar uiteindelijk zullen uw inspanningen zeker en vast worden beloond. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten wanneer u van plan bent om te gaan solliciteren.

Je sollicitatie e-mail dient als aanvulling op je CV. De e-mail beschrijft jezelf en bestaat maximaal uit enkele alinea's. Behalve de inhoud - kort en bondig - is de stijl belangrijk. Je e-mail moet enthousiasme uitstralen. Je motivatie leid je af aan de vacaturetekst. Je e-mail bestaat uit drie onderdelen, die je onderling kunt verwisselen:

U weet dat u binnenkort werkloos bent. Of er is een risico dat u wordt ontslagen. Leven met onzekerheid over uw werk is vaak een spannende periode. Het is belangrijk dat u weet waar u rekening mee moet houden als u misschien werkloos wordt. Als u zich nu goed voorbereidt, dan weet u wat u straks kunt doen.

Welkom op BoekhoudingWiki.nl

Uw gids in de wereld die Boekhouding heet.